World of Warcraft Shadowlands krijgt ondersteuning voor controllers

Ik heb Blizzards forumpost zelf moeten doorpluizen omdat ik bijna van mijn stoel viel van het verschieten. World of Warcraft, dé game die ik zelf al speel sinds 2004 mét muis en keyboard, en waarvan je dit nooit zou verwachten, krijgt bij de launch van World of Warcraft Shadowlands ondersteuning voor controllers. En het is geen roddel of fake news want Blizzard heeft het dus zelf bevestigd. 

Blizzards World of Warcraft is, in tegenstelling tot Diablo en andere titels uit de Blizzard-stal, altijd hondstrouw geweest aan het pc-platform. Terwijl iedereen er zeker van was dat het altijd zo zou blijven leverde informatie, vergaard door dataminers, bewijs op dat er plannen waren om met World of Warcraft: Shadowlands ondersteuning te bieden voor controllers. Iets wat Blizzard nu dus ook bevestigd heeft.

Op zijn Twitter-pagina deelde Martin Benjamins een screenshot van data en codes die een dataminer in zijn Discord-kanaal hem bezorgde. Een aantal van die codes verwijzen naar bepaalde key bindings voor controller. Er waren dus twee mogelijkheden, of World of Warcraft zou toch naar console komen, of er zou ondersteuning komen voor controllers op de pc-versie. En blijkbaar wordt het dus dat laatste.

Community manager Randy “Kaivax” Jordan was er dan ook als de kippen bij om meer duiding te brengen bij deze verrassende aankondiging. “We hebben reeds geruime tijd vastgesteld dat een klein aantal spelers een beroep doet op 3rd party add-ons, om bepaalde functies toegankelijker te maken. We hebben WoW altijd al toegankelijk(er) willen maken voor een breder publiek. In Shadowlands trachten we dan ook ondersteuning te bieden voor keybinds, camera en het besturen van je personages via een controller waaronder bijvoorbeeld de Xbox Adaptive Controller.”

Releasedatum
01/02/2020
Beschikbaar voor

2 reacties

Misschien zijn vele het niet eens met me, maar ik vindt dit super! Niet voor een lange raid of zo. Maar dit geeft opening voor WoW op consoles, wat ik super zou vinden om 's avonds ff mijn daily quests te doen :)

Rating:0

Daar zijn toch nooit genoeg knoppen voor...Oo

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments