s
r

Worden games duurder door de komst van PS5 en Xbox Series X?

Betekent de komst van een nieuwe generatie spelconsoles ook dat we rekening moeten houden met een prijsstijging voor de zogenaamde for big-budget games? Het ziet er toch naar uit... 2K Games lijkt alvast als eerste die nieuwe trend in te zetten... 

2K Games, niet de minste trouwens, laat vandaag weten dat de PS5- en Xbox Series X-versies van hun NBA 2K21 tegen een adviesprijs van 69.99 euro in de rekken zal liggen. Dat is met andere woorden maar liefst 10 euro duurder dan de Xbox One- en PlayStation 4-versie die bij launch op 4 september voor 59.99 euro over de toonbank zullen gaan.

Daarbovenop voegt een pr-verantwoordelijke voor de NBA 2K-reeks daar aan toe dat deze, zogenaamde premium prijssetting gebaseerd is op hogere kwaliteitswaarde en kracht van de volgende generatie consoles.

Hij zegt daarover het volgende in een interview: "We denken dat onze adviesprijs voor NBA 2K21 op de volgende generatie consoles de waarde vertegenwoordigt van wat er wordt aangeboden: kracht, snelheid en technologie die alleen mogelijk is op nieuwe hardware. Hoewel we er zeker van zijn dat NBA 2K21 een monumentale sprong voorwaarts zal zijn voor de franchise en een opvallende visuele showcase zal zijn op consoles van de volgende generatie, erkennen we dat het onze verantwoordelijkheid is om deze waarde te bewijzen aan onze fans en NBA 2K-spelers."

Of die nieuwe adviesprijs dan van toepassing zal zijn op al de 2K-games die op de nieuwe platformen verschijnen antwoordde hij: "De voorgestelde verkoopprijzen van 2K's games zijn bedoeld om de geboden waarde te vertegenwoordigen. Met een bijna eindeloze replay value en een pak nieuwe extra mogelijkheden en verbeteringen die alleen mogelijk zijn op consoles van de volgende generatie, zijn we van mening dat onze bijgewerkte voorgestelde verkoopprijs een eerlijke weergave is de waarde van NBA 2K21."

Goed om weten trouwens is dat NBA 2K21 geen gratis upgrade zal krijgen als je de game voor de huidige generatie consoles kocht en ook wil spelen op je fancy next-gen consoles.

Zijn jullie bereid om een meerprijs te betalen?

3 reacties

Misschien winkelprijzen duurder... maar in de store kosten nieuwe games de voorbije jaren al 69.99...
Check de store van Xbox One maar naar NBA 2k20 -> 69.99

Rating:0

En om jullie ook terug een idee te geven van de oude prijzen ten tijde N64. Ik heb hier nog een Legend of Zelda Majora's Mask liggen met de Belgische Frank prijs nog op van toen het uitkwam -> 3198 BEF. Wat overeenkomt met 79.28 euro. Prijzen duurder... hmm

Rating:0

N64 was de grote uitzondering ...

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments