Welke games zijn het populairst op PS5 en Xbox Series X/S?

Nu de nieuwe consoles op de markt zijn, bij ons pas eind deze week maar bon, vinden statistiekrakkers dit het ideale moment om eens te checken wat de mensen zoal spelen op hun fonkelnieuwe console. Newzoo pakt uit met onderstaande resultaten.

In het geval van de PlayStation 5 zou 1 op de 3 gamers ofwel Call of Duty: Cold War (37.8%) spelen, ofwel Spider-Man: Miles Morales (36.1%).

Daarnaast speelt 1 op de 2 gamers Astro’s Playroom, de voorgeïnstalleerde game die vooral een showcase is voor de mogelijkheden van de nieuwe DualSense-controller.

Op de vierde plaats, niet onaardig als je het ons vraagt, staat NBA 2K21 met 28.6%, gevolgd door Modern Warfare met 23.1% en Demon’s Souls met 15.8%.

Afsluiten doen we door te vermelden dat 1 op de 10 spelers aan de slag ging met GTA 5, Destiny 2 of Ghost of TsushimaGodfall sluit de top 10 af met 7.6%.

Op Xbox Series X liggen de getallen anders zo blijkt. Daar speelt 34.8% Call of Duty: Black Ops Cold War, meteen gevolgd door Call of Duty: Modern Warfare met 26.3% en 24.8% voor Assassin’s Creed Valhalla.

Opvallend gegeven nog, Assassin’s Creed Valhalla ging vier keer zo vaak over de toonbank op Xbox Series X|S dan op PS5.

Releasedatum
11/13/2020

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments