Welk type gamer ben jij?

do 16/05/2019
Praga
6 reacties

In den beginne, toen gaming nog in zijn kinderschoenen stond om het zo te zeggen, had je twee type gamers. Enerzijds had je de casual gamer die af en toe eens een spelletje speelde met vrienden, zoals bijvoorbeeld een FIFA-ke. Daarnaast had je dan de hardcore gamers die tot het uiterste gingen om de beste te worden in bijvoorbeeld Unreal Tournament of Quake 3 Arena, die elk hoekje uit de spelwereld van The Legend of Zelda van buiten kenden, die regelmatig LANs bezochten en heel wat tijd en geld spendeerden aan hun machine. Maar de tijden veranderen...

Met de opkomst van de vele consoles, tablets en smartphones en de mogelijkheden van het internet werd gaming alsmaar populairder. Volgens onderzoek van Newzoo zouden er nu maar liefst acht type gamers bestaan.

Newzoo, gespecialiseerd in het analyseren van game(r)s en esports heeft het voorbije jaar uitgebreid onderzoek gedaan naar dit gegeven en kwam tot de conclusie dat er acht types van gamers bestaan. Het bedrijf omschrijft dit als Gamersegmentatie en komt met deze 8 categorieën, persona's om het juiste woord te gebruiken, op de proppen: de Ultimate Gamer, de All-around Enthusiast, de Cloud Gamer, de Conventional Player, de Hardware Enthusiast, de Popcorn Gamer, de Backseat Viewer en de Time Filler.

De meest voorkomende, volgens het onderzoek, is The Time Filler, met 27%. Deze speelt games om de tijd te doden, wanneer hij/zij tijd heeft en zal zelden pc-games spelen. Ironisch genoeg is The Conventional Player het minst vertegenwoordigd (9%). Deze gamers hebben 'tonnen' gaming-hardware staan en willen liever tijd besteden aan het spelen van games dan aan het kijken naar andere mensen die gamen.

De Ultimate Gamer is dan weer goed voor 13% van de gamers. Het liefste wat zij doen? Al hun geld en vrije tijd aan games uitgeven. De All-Around Enthusiast (9%) daartegenover heeft een evenwichtig leven in gamen, kijken en aankoopgedrag.

De Cloud Gamer (19%) is wat je noemt een early adapter van game-streamingdiensten en zal alleen geld aan hardware spenderen wanneer dat nodig is. Hij zal game-streaming-services zoals het aankomende Google Stadia meteen in de armen sluiten.

De Hardware Enthusiast (9%) heeft een voorliefde voor de nieuwste hardwaretrends en heeft waarschijnlijk een (peper)dure machine staan met daarop alle toeters en bellen om optimaal te genieten van zijn games. De Popcorn Gamer (13%) is dan weer iemand die graag naar andere mensen die gamen zoals op Twitch of andere kanalen.

Helemaal onderaan staat de Backseat Gamer (6%). Deze gamers speelden veel maar naarmate ze ouder worden geven ze er meer en meer de voorkeur aan om te kijken naar andere mensen die aan het gamen zijn.

En dan nu natuurlijk de vraag van 1 miljoen: welk type gamer ben jij? Je kan het dankzij deze GRATIS Newzoo-pagina zelf uitpluizen.

6reacties

Test gedaan, ultimate gamer als resultaat.

Rating:0

Test gedaan, conventional gamer hier.

Rating:1

Woop woop, ook een Conventional Player!

Rating:0

ultimate duhhh

Rating:0

All-round Enthusiast gamer hier.

Rating:0

Ultimate yeaay

Rating:0