"We zouden heel graag het verhaal van Final Fantasy 9 voortzetten, de game betekent enorm veel voor ons"

Ongetwijfeld mijn meest favoriete Final Fantasy ooit: Final Fantasy IX (of Final Fantasy 9) was Square op haar best ten tijde van de originele PlayStation-console. Alles werd uit de kast gehaald om van het negende deel in de franchise een klassieker te maken en dat is te danken aan een ijzersterk en legendarisch ontwikkelteam.

Dat team heeft zich, twintig jaar na de release, uitgesproken over een mogelijk nieuw deel in het FFIX-universum. De lead artist van het spel, Toshiyuki Itahana, liet in een interview met RPGsite weten dat Final Fantasy IX enorm veel betekent voor het team en dat ze heel graag het verhaal willen voortzetten.

 

"Final Fantasy 9 is geliefd door de fans, maar ook door ons, het ontwikkelteam. Ik zou verheugd zijn moesten we, met het nodige respect voor de wensen van het originele team, het verhaal kunnen verderzetten, want het betekent zoveel voor ons." Waarom FFIX na al die tijd nog steeds zo bejubeld wordt? Itahana: "Veel mensen houden van de character designs en de stijl. Een andere reden is ongetwijfeld het verhaal. Het is een verhaal over de betekenis van het leven. Personages van verschillende afkomst die manieren bedenken om mekaar te steunen, terwijl ze soms overhoop liggen. Dat soort verhalen zal altijd relevant zijn voor mensen."

Ondertussen, na twee decennia, kan je de game op zowat elk mogelijk platform spelen. Recent behoort het spel ook tot de Xbox Game Pass voor Xbox One en pc, maar je kan 'm ook spelen op de Nintendo Switch en PlayStation 4.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments