We kennen de Call of Duty-titel van 2020, en Treyarch maakt hem

ma 20/05/2019
Praga
0 reacties

Welke Call of Duty-titel we dit jaar mogen verwachten? Geen kat die het (voorlopig) weet. Wat we wel weten, of toch bijna zeker van zijn, is dat we in 2020 Call of Duty Black Ops 5 mogen verwachten.

Zoals we ondertussen allemaal weten, zit er meer dan 1 studio op de Call of Duty-franchise. We hebben namelijk Treyarch, Infinity Ward en dan het olijke duo Sledgehammer/Raven. Maar bij die twee laatste zit er een haar in de boter...

Het zit er namelijk zo'n beetje bovenarms op tussen Sledgehammer en Raven, de twee andere studio's die om beurten jaarlijks een Call of Duty-game moeten afleveren. De game waar Sledgehammer aan werkt(e), een Call of Duty-game in de koude oorlog-setting, en die normaal volgend jaar zou moeten verschijnen, zou namelijk een rommeltje zijn. Daarbovenop zou ook de verstandhouding tussen beide studio's niet echt meer optimaal zijn.

En als er één ding is waar ze bij Activision doodsangsten voor uitstaan, dan is dat het feit dat er geen Call of Duty-titel verschijnt, of als ie verschijnt, dat hij op niets trekt.

Treyarch (Call of Duty: Black Ops 4 - 2018) to the rescue dan maar! Sledgehammer en Raven zullen Treyarch wel ondersteuning bieden, maar het is Treyarch dat de touwtjes in handen krijgt. Bij Activision houden ze voorlopig de lippen stijf op mekaar maar we durven te vermoeden dat ze daar wel een mening hebben over deze zaak. Het werk dat Sledgehammer en Raven, ondertussen gepromoveerd dus als support studio's, gepresteerd hebben zal gebruikt worden als single player story mode voor Black Ops 5.

En Infinity Ward? Die werken ondertussen rustig verder aan Modern Warfare 4? En Treyarch? Die hebben nu maar twee jaar de tijd, en geen drie jaar, om een nieuwe game af te leveren...