Wat mogen Borderlands 3-spelers nog verwachten na release?

di 03/09/2019
Praga
0 reacties

Binnen tien dagen ligt Borderlands 3 in de winkelrekken, voor menig fan een eerste hoogtepunt van dit najaar. De vraag is echter wat Gearbox allemaal nog in petto heeft voor de Borderlands 3-spelers na release. 

Gearbox en 2K brengen vandaag meer details naar buiten rond zowel de end-game als post launch content die er de komende maanden nog op het menu staat. Zo kondigde het team de terugkeer aan van de True Vault Hunter Mode, Guardian Rank (die een geëvolueerde versie is van de Badass Rank mechanic die geïntroduceerd werd in Borderlands 2) en stelt het ook de gloednieuwe Mayhem-modus voor.

Nadat je de verhaalcampagne doorploeterd hebt, kan je aan de slag met de True Vault Hunter Mode, zeg maar Borderlands 3 New Game+.  Zoals dat het geval is worden tegenstanders hier sterker maar zal ook de loot vetter worden dan bij je eerste doorspeelbeurt. 

Na het beëindigen van de 'normale' campagne unlock je dan de Guardian Rank. Zoals gezegd is dit vergelijkbaar met Borderlands 2's Badass Rank-systeem. Het principe blijft dus hetzelfde: je kan extra statsverbeteringen vrijspelen en toepassen op al je Vault Hunters. Het enige dat Guardian Rank anders doet hier is de mogelijkheid om extra krachtige buffs toe te passen op je personages, bovenop al de kleinere bonussen die je verdiend zou hebben. De Guardian Rank-bar staat boven je gewone XP-meter bij al je Vault Hunters en laat zich eveneens vullen door het verdienen van experience points. Elke meter die je vult levert je een Guardian Token op die je dus kan investeren in bonus stats doorheen je drie skill trees.

Qua post launch content komt er, waarschijnlijk al in oktober, een eerste gratis content update, namelijk het Bloody Harvest Event. Gearbox geeft hier nog niet veel info over vrij maar ga er maar van uit dat het iets te maken zal hebben met Halloween. Daarna zou er nog een gratis nieuwe update komen, genaamd Maliwan Takedown. Deze zou nieuwe mappen, nieuwe tegenstanders en een nieuwe eindbaas aan boord hebben.

Tot slot is er uiteraard ook nog de eerste betalende DLC, die deel uitmaakt van de Season Pass, en die een extra verhaallijn aan boord zou hebben.

Verder willen we ook even meegeven dat Borderlands 2 VR-spelers op PlayStation 4 op 6 september kunnen rekenen op de release van het gratis Bad Ass Mega Fun (BAMF) DLC-pack. Deze zal maar liefst 16 stukken DLC-content uit Borderlands 2 aan boord hebben.

Ook goed nieuws voor de pc-gamers met een passie voor VR. Borderlands 2 VR op pc zal nog deze herfst verschijnen, en zal zowel de basisgame als al de reeds verschenen DLC aan boord hebben.

Releasedatum
13/09/2019
Beschikbaar voor