s
r

The Walking Dead Season 5: A Fatal Frontier leunt meer aan bij Resident Evil en The Evil Within

The Walking Dead-videogame kreeg met seizoen 4, namelijk Final Season, een mooi einde wat betreft de verhaallijn van Clementine. Dit wil echter niet zeggen dat het team gaat rentenieren. Er zouden immers plannen zijn voor een vijfde seizoen, getiteld The Walking Dead Season 5: A Fatal Frontier.

The Walking Dead Season 5: A Fatal Frontier zou een nieuw, maar geen onbekend, hoofdpersonage krijgen, namelijk Javier, de protagonist uit het derde seizoen. Deze krijgt te maken met heel andere problemen en situaties dan de fans gewoon waren. Verder zou A Fatal Frontier ook het voorvoegsel Season 5 laten vallen, en afwijken van de keuzedialogen die het verhaal sturen op basis van jouw keuzes. Dit zou dan weer een grote invloed hebben op de gameplay en een nieuw begin kunnen betekenen voor Telltale’s The Walking Dead-series.

Nog volgens de gelekte informatie op Reddit zou A Fatal Frontier er compleet anders uitzien dan zijn voorgangers. Zo zou de game niet meer in episodes verschijnen, maar wel even lang zijn qua spelduur als een volledig Telltale-seizoen.

Daarnaast zou de focus niet meer liggen op het maken van keuzes en daar de gevolgen van dragen, maar meer leunen naar het traditionele survival horror-genre zoals we dat kennen uit Resident Evil of The Evil Within. Het verhaal zou nog steeds een grote rol vertolken en nog steeds verschillende opties qua dialoog hebben, maar deze keer zou de gameplay centraal staan. Het tegenovergestelde dus van de eerste vier seizoenen waar vooral dialogen, keuzes en puzzels centraal stonden.

De game zou aangekondigd worden tijdens de  PC Game Show en een Epic Exclusive zijn, maar ook verschijnen op de consoles.

Releasedatum
01/02/2018, 08/14/2018, 08/14/2018, 08/14/2018

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments