Waarom Apex Legends de volgende battle royale-hit wordt

di 05/02/2019
Randy
1 reacties

Je hebt het al dan niet gehoord, maar gisteren liet ontwikkelaar Respawn - bekend van onder meer de Titanfall-reeks - de battle royale-game Apex Legends op ons los. Als fan van het genre volgde ik de streams en de launch op de voet en had ik het geluk om gisteravond nog enkele matches mee te pikken met een paar vrienden. Algemene conclusie: dit wordt de volgende battle royale-hit. Waarom?

Maar liefst één miljoen spelers in nog geen acht uur tijd

The thirst is real. Ja, we hebben al Call of Duty Blackout, PlayerUnknown's Battlegrounds en Fortnite als dé grote kleppers binnen het battle royale-genre, maar je ziet meer dan eens op het web de smeekbedes passeren van gamers die gewoon iets nieuws willen. Apex Legends kon tijdens de eerste acht uur sinds het spel live is gegaan op Xbox One, PlayStation 4 en pc rekenen op één miljoen spelers.

Dit is een AAA-titel

Laat er geen twijfel over bestaan: Apex Legends is een AAA-titel. Maar liefst 115 mensen telde het Respawn-ontwikkelteam en elk van hen was de afgelopen twee jaar full-time bezig met Apex Legends. Alles was al van in het begin perfect uitgedacht en gepland. De game zou geen gigantische marketingmachine achter zich krijgen, speelt zich af in het Titanfall-universum, ondersteunt battle royale-matches met zestig spelers en zou Legends (aka Heroes) bevatten. De plotse release moet de hele gamingwereld even kortstondig door mekaar schudden en de kwaliteit zou van de game moeten druipen. En dat is ook allemaal zo.

Gratis te downloaden en te spelen

Apex Legends kiest voluit voor een F2P-model met loot crates en een shop waar je cosmetics kan kopen. Je kan géén zaken aankopen die invloed hebben op de gameplay. Geen boosters, geen wapens of exclusieve Legends (aka Heroes) dus, al moet wel gezegd dat je nog twee Legends dient te unlocken wanneer je Apex Legends voor de eerste keer speelt. Gelukkig gaat dat gewoon met in-game currency.

Je hoeft geen monsterpc te hebben

Apex Legends draait op een hevig aangepaste versie van de Source Engine, de motor van Valve waarop ook bijvoorbeeld Half-Life 2 draait. Volledig maxed out ziet het spel er geweldig uit, met veel detail en visuele effecten, maar belangrijker nog: de game draait enorm vlot. Je hoeft geen state-of-the-art-machine te hebben om de pc-versie van Apex Legends te spelen. En dat zorgt er ook meteen weer voor dat een brede pc-community wordt bereikt. Ook op consoles draait de game naar verluidt als een tierelier.

Apex Legends tilt battle royale naar hoger niveau

Misschien wel door het feit dat de game die AAA-afwerking heeft meegekregen of misschien is het wel gewoon door enkele spontane geniale ingevingen bij Respawn, maar Apex Legends voegt enkele zaken toe aan het battle royale-genre die even eenvoudig als briljant zijn. Zo zijn er letterlijk respawn-robots te vinden op de map waar je je de banner van een gesneuveld teamlid kan plaatsen en hem of haar kan reviven. Kanttekening: hij of zij keert weer terug naar het slagveld per luchtschip - dus erg subtiel is het niet - en vervoegt het team weer zonder enige gear of wapens. Nog zo'n quality of life-maatregel die Apex Legends invoert: bij de drop aan het begin van de match kan je er voor kiezen om gekoppeld te worden aan de jump master - die kiest de landingsplek - of om zelf je eigen weg te gaan. Het zorgt er in ieder geval wel voor dat alle drie teamleden dicht bij mekaar blijven. Tel daar nog eens de variatie bij tussen de acht verschillende Legends en je krijgt een atypische maar verfrissende battle royale-game.

 

Releasedatum
04/02/2019
Beschikbaar voor

1reactie

MINIMUM REQUIREMENTS

OS: 64-bit Windows 7
Processor (AMD): AMD FX 4350 or Equivalent
Processor (Intel): Intel Core i3 6300 or Equivalent
Memory: 6GB – DDR3 @1333 RAM
Graphics card (AMD): AMD Radeon™ HD 7730
Graphics card (NVIDIA): NVIDIA GeForce® GT 640
DirectX: 11 Compatible video card or equivalent
Online Connection Requirements: 512 KBPS or faster Internet connection
Hard-drive space: 22GB 

RECOMMENDED REQUIREMENTS

OS: 64-bit Windows 7
Processor (AMD): Ryzen 5 CPU or Equivalent
Processor (Intel): Intel Core i5 3570K or Equivalent
Memory: 8GB – DDR3 @1333 RAM
Graphics card (AMD): AMD Radeon™ R9 290
Graphics card (NVIDIA): NVIDIA GeForce® GTX 970
DirectX: 11 Compatible video card or equivalent
Online Connection Requirements: Broadband Connection
Hard-drive space: 22GB

Rating:0