VR gamen zonder pc, console of smartphone met Oculus Go kan vanaf vandaag

wo 02/05/2018
Lazlo
0 reacties

Het klinkt als verre toekomsttechnologie, maar dat is het niet: een VR-bril waar je geen krachtige pc, dedicated spelconsole of smartphone voor nodig hebt. Toch is exact dat wat de Oculus Go je biedt. En dat tegen een nog niet eens zo onaardig prijsje.

Oculus, dat voornamelijk gekend is voor de eerste spraakmakende VR-bril van deze generatie, de Rift, lanceert vandaag haar derde VR-product: de Oculus Go. Het is niet alleen een relatief mooi gedesignede VR-bril, hij heeft ook geen pc, console of smartphone nodig om je een volwaardige VR-experience te bezorgen.

Het gekste van al: je kan het hebbeding voor 219 euro al in huis hebben. Er zijn namelijk twee uitvoeringen van de VR-bril: één met 32 GB intern geheugen (219 euro), en één met 64 GB aan intern geheugen (voor 269 euro).

Oculus belooft je een catalogus van 1000 games om met het apparaat te kunnen spelen, waarvan zo een 100 recente titels.

Verder lijkt het toestel voornamelijk toegespits op een breder gebruik van virtuele realiteit, met ruime ondersteuning van apps zoals Netflix en (voor de Amerikanen) Hulu. Het lijkt met andere woorden weer een stap dichter bij het inburgeren van VR. En daar zit moederbedrijf Facebook hoogstwaarschijnlijk weer achter.

Desalniettemin: er is een nieuwe VR-bril op de markt, hij ziet er niet mis uit en biedt je alles wat je in zo een headset zoekt (audio en micro incluis), voor een aardig prijsje en een best smaakvol design.