VR-game Half-Life: Alyx zou in maart 2020 verschijnen

ma 18/11/2019
Praga
0 reacties

Er zijn zo van die games/reeksen die een goddelijke status hebben bereikt, en een van de, misschien wel meest goddelijke, is Valves Half Life 1 en 2. Reeds jaren smeken gamers en fans om een derde telg in de saga, en reeds evenveel jaren heeft Valve de deur op slot gehouden. Maar deze deur zou nu wel eens op een kier kunnen staan...

Zelf rondlopen in het unieke Half Life-universum en door de gangen van Black Mesa wandelen? Een natte droom voor heel wat Half -Life-fans! Een droom die volgend jaar misschien wel eens werkelijkheid kan worden...

Twee dagen geleden verscheen er op het net een bericht dat Valve met een VR-game op de proppen zou komen. Nu zou een betrouwbare bron, die het eerder reeds bij het rechte eind had over het DOTA Underlords-lek, met de eerste details naar buiten zijn getreden.

Valves VR-game zou luisteren naar de titel Half-Life: Alyx en officieel aangekondigd worden op de Video Game Awards 2019 met een vooropgestelde release op maart 2020. De persoon die de info gelekt heeft zou deze informatie afleiden uit een interview dat hij in handen zou gekregen hebben tussen Game Awards-presentator Geoff Keighley en twee mensen van Valve. Niet ondenkbaar als je weet dat Keighley en zijn team volop bezig zijn met de repetities voor de VGA 2019-show.

Volgens de gelekte info zou Half-Life: Alyx gestart zijn als een VR exploration game, en zouden er geen plannen zijn om met een meer traditionele pc-versie op de proppen te komen. Verder zou Valve nog plannen hebben om meer games te gaan ontwikkelen na de release van Half-Life: Alyx.

De Valve-medewerker zei hierover het volgende: “Yeah, the engine is ready now. I think it’s like Robin says, we want to put this out and see how the world reacts to it before we make any concrete plans about what we do next.”

Moest je interesse hebben, dan moet je zeker het hele Half-Life: Alyx-verslag er eens op doornemen en zien wat jij ervan kan maken.