Voormalig Naughty Dog-medewerker beweert seksueel misbruikt te zijn in de studio

ma 16/10/2017
Lazlo
0 reacties

David Ballard - een voormalig medewerker van Uncharted-ontwikkelaar Naughty Dog - zorgde voor heel wat opschudding op Twitter het voorbije weekend. De man beweerde dat hij tijdens zijn carrière bij de studio seksueel aangerand werd door één van de studiokopstukken.

In een reeks tweets verkondigde Ballard dat hij in 2015 misbruikt werd door een 'lead'. Na dat voorval werd zijn werkomgeving naar eigen zeggen toxisch. In een daaropvolgende tweet zegt de man, die aan environmental design deed binnen de studio, dat hij in februari van 2016 een mentale inzinking kreeg. Toen werd Sony PlayStation HR bij de zaak betrokken. Die zetten hem niet veel later aan de deur met een voorstel om 20 000 dollar aan zwijggeld aan te nemen.

Ballard werd naar eigen zeggen gesterkd door de recente bekentenissen rond seksueel misbruik in de filmwereld, waardoor hij nu eindelijk met zijn verhaal naar buiten durft komen.

Sony en Naughty Dog reageerden alvast op de aantijgingen en geven aan dit soort zaken serieus te nemen. Zij hebben geen weet over de feiten en ontkennen bijgevolg het verhaal van de ex-medewerker. Ballard zijn discours op Twitter lees je hieronder.