Verrassend nieuws uit het Warcraft 3-kamp

ma 19/02/2018
Praga
0 reacties

Fans van Blizzards real-time strategy games, en in het bijzonder Warcraft 3, mogen weer een beetje hoop hebben in donkere dagen. Volgens een nieuw rapport zou Blizzard eind deze maand een geheim offline event houden, waarbij het een aantal van 's werelds beste Warcraft 3-spelers en pro's heeft uitgenodigd. Er is geen informatie over het hoe, wat en waar maar volgens informatie van de genodigden zou er wel eens belangrijk Warcraft-nieuws op komst zijn.

Het nieuws is afkomstig van de website GoodGame.ru, dat de kans had om twee Russische Warcraft 3-spelers te spreken die alles in gereedheid aan het brengen waren om naar de USA af te reizen. Een van deze spelers, genaamd Happy, gaf daarover het volgende vrij: “While I can not disclose the details, I was allowed to hint. At the end of this month, there will be a certain offline event – what will be there is still a secret. Because this event will take place in the US – I will need to make a visa.” … “I can not reveal the big details yet. But I was told announcement soon.

Het feit dat Happy zijn aanwezigheid op het event bevestigde, alsmede het gebruik van het woord “announcement”, wijst er dus op dat Blizzard wel degelijk plannen heeft, of iets van plan is, aangezien ze niet zomaar een event gaan organiseren voor de fun. Zou het dus kunnen dat we binnenkort meer nieuws gaan krijgen over een mogelijke Warcraft 3-remaster, remake, of dat er alsnog een sequel in de maak is?

Vorig jaar kwam Blizzard trouwens nog met een patch voor de game en een Public Testing Realm, wat er zeker op kan duiden dat de studio de serie nog niet vergeten is, maar wat ze daarmee van plan zijn, dat is koffiedik kijken.

En de fans? Kijken zij uit naar Warcraft 4? StarCraft 2 had immers moeite om een plekje in de markt te veroveren, wat er kan op wijzen dat het succes van real-time strategy games dezer dagen minder groot is, dan in het verleden. Dit weerhield Blizzard er echter niet van om later alsnog uit te pakken met een remastered versie van het originele StarCraft.

Wij houden onze neus alvast richting Irvine Californië, want zodra we iets ruiken in de wind, gaan we dat zeker meegeven!

Releasedatum
2019
Beschikbaar voor