Verkocht Amerika fictieve gevechtsvliegtuigen aan Noorwegen?

vr 12/01/2018
Praga
0 reacties

Die Donald Trump toch... De man slaagt er op de een of andere onverklaarbare wijze in om de ene stommiteit na de andere uit te kramen. En deze is er eentje die bij heel wat gamers een glimlach op het gezicht zal toveren, in het bijzonder de Call of Duty-fans.

Donald Trump beweert immers dat de Verenigde Staten van Amerika "F-52"-gevechtsvliegtuigen verkocht hebben aan Noorwegen... Het enige probleem hier is echter dat deze vliegtuigen in niet bestaan, in de 'echte' wereld. Trouwe Call of Duty-fans die weten dat deze F-52's alleen maar bestaan in de Call of Duty-videogames, en in het bijzonder in Call of Duty: Advanced Warfare.

Trump maakte deze aankondiging vorige woensdag op een persconferentie in het gezelschap van de Noorse eerste minister, Erna Solberg in het Witte Huis. Daar sprak Trump de gevleugelde woorden: "In November we started delivering the first F-52s and F-35 fighter jets.

Een verklaring voor deze frats is er nog niet maar meer dan waarschijnlijk las Trump de informatie verkeerd af van een nota die hij moest voorlezen en waarop geschreven zou staan:"We have a total of 52 and they've delivered a number of them already a little ahead of schedule." Hij mixte dus waarschijnlijk twee zinnen door elkaar.

Releasedatum
04/11/2014
Beschikbaar voor