Vanaf 23 september kan iedereen gratis Rocket League spelen

Soms hoef je niet ver na te denken om met een geniaal concept op de proppen te komen om een videogame te bedenken. In het geval van Psyonix' Rocket League is dat gewoon voetbal met (kleine) autootjes. Easy to learn, hard to master en bij momenten enorm verslavend... Voorlopig moet je nog betalen als je de game wil aanschaffen, maar we raden jullie aan (als je de game nog niet hebt) om heel even te wachten.

Ontwikkelaar Psyonix, laat namelijk weten dat hun Rocket League vanaf 23 september free-to-play is. Vanaf die datum kan je dus gratis aan de slag met de game zonder dat je daarvoor 1 eurocent moet ophoesten. Hoe cool is dat?

In de loop van de dag zal er vandaag sowieso reeds een update plaatsvinden die de game moet klaarstomen voor deze aanpassing. Deze update bevat onder andere:

  • Cross-Platform Progression Linking - bestaande spelers kunnen hun account nu linken aan hun Epic Games Account.
  • Legacy Status Items - spelers die Rocket League al hebben, en al gespeeld hebben, ontvangen hun Legacy items
  • Support-A-Creator Live - Rocket League zal het Epic Games Support-A-Creator program vervoegen. Vanaf morgen kunnen spelers een Creator Code invoeren in de Item Shop waardoor ze recht hebben op 5% van hun gespendeerde credits wanneer hun Creator Code gebruikt wordt
  • Diverse Quality of Life Changes en extra's

Vanaf 23 september mag je dus rekenen op onderstaande (extra) content:

  • Epic Games Store Debut - Rocket League maakt zijn debuut in de Epic Games Store wanneer het free-to-play gaat. Spelers die het spel downloaden en starten via de EGS krijgen de Sun Ray Boost en Hot Rocks Trail-items.
  • Herwerkte Tournaments en Challenges.
  • Season 1 Rocket Pass - Rocket Pass keert terug met de start van of Season 1, waarover later meer details.
  • Twee nieuwe item packs, namelijk het Endo Starter Pack en Jäger Pack, die je zal kunnen aanschaffen.
  • Endo Starter Pack - Endo, Gaiden Wheels (Grijs), Neo-Thermal Boost, Friction Trail en 500 credits.
  • Jäger Pack - Jäger 619 (Titanium wit), Apparatus Wheels (Titanium wit), Toon Goal Explosie (Titanium wit) en 1000 Credits.

Kort na de launch zal er ook een speciaal event plaatsvinden, genaamd Llama-Rama. Ook hierover komt later nog meer info.

Maar 1 ding is zeker: vanaf 23 september heeft niemand nog een geldige, of zelfs ongeldige, reden om Rocket League niet te proberen!

Releasedatum
11/14/2017

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments