Uitgever Take-Two interactive koopt ontwikkelaar Codemasters op

Het nieuws hing al enkele dagen in de lucht, maar nu is het ook officieel bekend gemaakt.

Uitgever Take-Two Interactive, het moederbedrijf van onder andere Rockstar en 2K Games, heeft zopas bevestigd dat het Codemaster heeft opgekocht voor een slordige 849 miljoen euro. De uiteindelijke overname zal naar verwachting begin volgend jaar afgerond zijn.

De voltallige directie van Codemasters blijft volgens het persbericht aan boord en zal de leiding blijven houden over hun projecten. Take-Two Interactive en Codemasters zijn ervan overtuigd dat deze overname beide bedrijven én de gamers ten goede zullen komen. Dit wil ook zeggen dat we in de toekomst nog steeds nieuwe games mogen verwachten in de DiRT-, F1- en Project Cars reeksen.

Deze overname maakt van Take-Two Interactive meteen een van de grotere uitgevers en ontwikkelstudio's van de industrie. Want als je GTA, Red Dead Redemption, F1, DiRT en de 2K Sports-games in je portefeuille hebt, mag je meespreken met de grote jongens.

Hopen jullie trouwens ook stiekem op een reboot van de Midnight Club-reeks nu Take-Two een ervaren racegame ontwikkelaar binnen heeft gehaald?

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments