Uitgerekend: na 65 uur Google Stadia heb je 1TB verbruikt

do 06/06/2019
Michael
4 reacties

Auch. Google deelde tijdens de Stadia-presentatie mee dat je om optimaal te gamen (60fps aan 4K-kwaliteit) minstens 35Mbps nodig hebt als internetsnelheid. Dat mag in België geen enkel probleem vormen, maar je downloadlimiet zal snel opgesoupeerd zijn.

Concreet kunnen we volgende data afleiden van deze vereiste: 4K-streaming zal gemiddeld 15,75 gigabyte per uur vereisen, wat na 65u dus op één volledige terabyte uitkomt. 

Deel dat door 31 dagen en je mag nauwelijks meer dan 2u per dag gamen om aan dat aantal uit te komen, zonder daarnaast andere internetactiviteiten uit te voeren.

Ik hoop uit de grond van m'n hart dat internetproviders hun ongelimiteerde abonnementen niet plots (nog) duurder maken, want met 200GB per maand komt niemand meer toe eenmaal de Google Stadia-dienst later dit jaar beschikbaar is.

4reacties

Haha, Clementine ziet Google Stadia niet meer zitten en is al aan het blèten.

Rating:2

Tot zover de "ongelimiteerde" abonnementen... Ze gaan dan vlug eens hun FUP mogen aanpassen...

Rating:1

Ligt niet aan Google Stadia, maar aan onze kut providers.
Nuja los daarvan als ik kijk naar voor wie Google Stadia interessant is, dan denk ik aan zeer casual spelers. Die niet al te vaak gamen en games kopen. Gamen in 4k zal er voor deze ook vaak niet in zitten of heel belangrijk zijn.

Rating:0

Waarom denk je dat telenet standaard niet in 4K streamt ?
Dit weegt te zwaar door als iedereen 4K gaat streamen, er wordt zelfs nog veel in 720p en 1080i gestreamt.
Ik denk dat het wachten is op 5G technologie en dan spreken we niet meer over data limieten.

Rating:0