Ubisoft: "Ondertitelingen zijn superpopulair in onze games"

wo 10/07/2019
Randy
2 reacties

Maar liefst 95% van de mensen die Assassin's Creed Odyssey speelden, activeerden de ondertiteling. Dat liet Ubisoft recent weten. Ook de helft van de The Division 2-spelers kozen ervoor om deze aan te laten. Verrassend?

Daar stoppen de statistieken niet. In Far Cry: New Dawn, het laatste deel in de Far Cry-franchise, liet 97% van de spelers de subtitles aan staan. De cijfers komen van David Tisserand, een accessibility project manager & user researcher bij Ubisoft Montreal.

"Ondertiteling doet er toe voor iedereen," zo liet Tiserand weten. "We hopen dat de cijfers de verdere verspreiding van de beste en meest kwalitatieve subtitles in de industrie bevordert." Persoonlijk activeer ik ze ook vaker dan misschien nodig is. Het zorgt in ieder geval wel voor een soort van ease of mind, zodat je zeker niets uit conversaties mist. Wat doen jullie? Subtitles aan of uit?

Releasedatum
05/10/2018
Beschikbaar voor

2reacties

Altijd aan. Dit is een trend die op TV ook wel eens mag terug komen. Niet omdat ik er niets van versta maar wel omdat ik een dove vriendin heb die niet altijd alles kan meevolgen wat ik volg wegens een luizigheid om nog subs toe te voegen.

Rating:0

Nu zet ik ze meestal uit. Bij mij is het juist omgekeerd, vroeger zette ik de ondertitels meestal aan.

Rating:0