Totale Call of Duty-speltijd overschrijdt bestaan van de mensheid

di 14/01/2020
Praga
0 reacties

COD, Call of Duty, Call of Shooty, we kennen het allemaal wel. De geroemde shooter die jaarlijks verschijnt en telkens miljoenen malen over de toonbank gaat. Met als gevolg dat velen er ook wel wat tijd, o niet te zeggen heel veel tijd, in investeren. Zodanig veel dat de geïnvesteerde tijd het bestaan van de mensheid overschrijdt.

Het begon allemaal in 2003, 16 consolegames later en we zitten er al over! Dit kunnen we danken aan vele hardcore shooter fanaten, met als enige doel om alles vrij te spelen. Het succes van Call of Duty: Modern Warfare (2019) en de loyaliteit van de spelers hebben wel wat uren toegevoegd aan de afgelopen jaren. Meer dan 300 miljoen keer is Call of Duty  over de toonbank gegaan de afgelopen 17 jaar. 

De oudste menselijke resten zijn ongeveer 200 000 jaar oud wat het aantal COD-uren nog indrukwekkender maakt. Momenteel zijn er 7,8 biljoen mensen en na even de grijze hersenmassa te laten werken, is de eindsom 80 uur per Call of Duty-exemplaar.

Voor velen is COD een game die je gemakkelijk herspeelt en naar terugkeert. Het sociale aspect is een niet te onderschatten fundament. Samen spelen met vrienden of familieleden, op dezelfde console of verspreid over verschillende. Het is allemaal mogelijk en hoogstwaarschijnlijk ook de reden waarom deze tijd werd afgeklokt.

Ingestuurd door Jeremy Blommaert.

Releasedatum
25/10/2019
Beschikbaar voor