s
r

THQ Nordic koopt rechten voor Belgische gameserie Outcast

THQ Nordic, de uitgever van titels als DarkSiders III, Elex en Biomutant, koopt de IP rechten op voor de belgische gameserie Outcast.

Wat de concrete plannen van THQ Nordic met de science fiction-titel net zijn, weten we nog niet.

Outcast, oorspronkelijk gereleased in 1999, vertelt het verhaal van Cutter Slate, een ex-Navy Seal die door omstandigheden op de vreemde planeet Adelpha verzeild raakt. Het spel brak eind jaren 90 behoorlijk wat potten, en wordt nog steeds gezien als één van de meer toonaangevende titels in zijn genre.

Hoewel de Belgische developer Appeal aan een vervolg (Outcast II: The Lost Paradise) werkte onder uitgever Infogrames, werd de stekker uit dat project getrokken in tijden van financiële nood. Niet veel later deed Appeal de boeken toe.

Outcast kende nog wel een heropleving in 2017, met een remake van het origineel genaamd Outcast: Second Contact. Fijn is dat de oorspronkelijke bedenkers van de game weer bij elkaar kwamen om de boel op te smukken. Jammer genoeg haalde die nieuwe versie niet dezelfde standaard als het origineel, en kon het spel op matige tot slechte reviews rekenen.

Nu THQ Nordic de rechten van Outcast in handen heeft, is het nog maar de vraag wat er op de planning staat. De uitgever is gekend als één van de enige succesvolle AA-publishers op de markt en kocht de voorbije jaren ook al rechten op van TimeSplitters, Alone in the Dark en Second Sight. Als we die line-up bekijken zit er nog veel moois in de pipeline daar.

Releasedatum
11/14/2017
Beschikbaar voor

2 reacties

Ah weer een game die ze kunnen verkloten.

Rating:0

Als je het mij vraagt hebben ze dat onder de vlag van BigBen al gedaan hoor :-p https://www.9lives.be/review/outcast-second-contact

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments