't Is officieel: volgend jaar is de PlayStation 5 er!

di 08/10/2019
Joeri
0 reacties

Eindelijk, wat we al enige tijd vermoedden, werd zopas door Sony officieel bevestigd. De PlayStation 5 is vanaf volgend jaar beschikbaar!

Helaas moeten we nog meer dan een jaar wachten, zo blijkt uit Sony's bericht op de PlayStation Blog. De PlayStation 5 wordt namelijk pas verwacht tijdens het feestdagenseizoen van 2020.

Daarbij werd bekendgemaakt dat er een nieuwe controller bij de PlayStation 5 geleverd zal worden, waardoor de immersie opnieuw versterkt wordt. Een van de grote aanpassingen is de toevoeging van haptic-technologie in plaats van de gebruikelijke 'rumble'. Hierdoor zou het spectrum aan trillingen enorm vergroot worden. Een crash maken met een racevoertuig zou daardoor volledig anders aanvoelen dan kunstjes te tonen op een virtueel voetbalveld. 

De tweede grote aanpassing worden, zoals Sony ze wil noemen, adaptive triggers, dewelke geïmplementeerd worden in de grotere L2 en R2-knoppen. Ontwikkelaars kunnen de weerstand die je voelt in die schouderknoppen programmeren. Samen met het nieuwe trillen zou dit voor een veel diepere ervaring moeten zorgen. Ontwikkelaars hebben reeds prototypes ontvangen waarmee ze aan de slag kunnen, zodat de launchgames deze nieuwe features ondersteunen.

Ben jij klaar voor eind volgend jaar?

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor