"SSX Tricky is rijp voor een remaster"

do 23/01/2020
Praga
0 reacties

Amped, Shaun White, Steep en vele anderen voor hun probeerden het. De ene was daarbij al succesvoller dan de andere, maar geef toe, geen enkele van deze snowboardgames wist de fun, gameplay en de magie van de SSX-serie te benaderen. Wat rest er ons dan als oplossing? Een SSX Tricky-remaster tiens!

En wie weet, misschien zijn het meer dan loze woorden. SSX Tricky-bedenker en producer Steven Rechtschaffner zegt dat de game zou kunnen remastered worden. Volgens hem zijn er diverse redenen waarom SSX Tricky een echte klassieker is. Een van die redenen is dat de game zowel snowboarders als niet snowboarders kon bekoren, en dat iedereen vanuit zijn luie zetel dolle pret kon beleven op een snowboard.

De SSX-reeks liep van 2000 tot 2012, en volgens de fans was Tricky de absolute topper uit de reeks. Het begon bij het opstarten van de game reeds met de beats van Run DMC, aangevuld met memorabele personages, geniale fun en gameplay.

Nu, bijna 19 jaar na de release van het origineel, blijven de fans vragen om een remaster en volgens producer Steven (met de veel te lange achternaam) is het niet onmogelijk. Of zoals hij zelf zegt "Yeah, I think it could work. Xbox did a good job at re-releasing SSX 3 for Xbox One and it's beautiful actually.

Jammer genoeg heeft Steven, die nu deel uitmaakt van ontwikkelstudio SuperNatural Games, zelf de SSX-licentie niet in handen, en zijn er ook tonnen werk nodig om de game te pimpen naar deze tijd, hij denkt dan zelf aan head-to-head competities en gameplay, iets waar de game in die tijd niet voor gemaakt was.

Maar het feit dat een mogelijke remaster, ook al is het niet voor meteen, ter sprake komt, klinkt ons als muziek van Run DMC in de oren.