s
r

Square Enix toont winstgevende omzetcijfers van het voorbije fiscale jaar

Square Enix, eerder vandaag al in het nieuws doordat de uitgever ontwikkelaar IO Interactive laat vallen, toont mooie omzetcijfers voor het voorbije fiscale jaar. Voornamelijk Final Fantasy XV en Rise of the Tomb Raider deden het goed.

Final Fantasy XV op PS4 verzekerde mooie winstcijfers voor Square Enix.

Aan het einde van het fiscale jaar 2017, dat op 31 maart afgesloten werd, tekende Square Enix om en bij de 2 miljard euro winst op. Dat is een mooie 20 % meer winst dan het voorbije jaar. Operatief inkomen stijgt met 20,3 % en standaard inkomen met 22,9 %.

Volgens de Japanse uitgever zijn voornamelijk Final Fantasy XV en Rise of the Tomb Raider de grote winstmakers, evenals de digitale downloads van hun catalogus titels.

Op vlak van MMO doet de uitgever het eerder stabiel zonder felle winst. Dat zou vooral te wijten zijn aan het gebrek aan uitbreidingen voor Final Fantasy XIV.

Mobiele sales zaten daarentegen wel in de lift dankzij Final Fantasy Brave Exvius en Kingdom Hearts Union X.

Tot slot concludeert de Japanse uitgever dat de Europese en Noord-Amerikaanse consolemarkt steeds competitiever wordt. Het wordt moeilijker succes te boeken met titels op spelconsoles, wat resulteert in slechts een selectie echte kleppers.

Opvallend is dat Hitman, de serie van IO Interactive, geen aandeel lijkt te hebben in de succesvolle franchises van het jaar, ondanks de felbegeerde reboot van Agent 47 zijn moorduitjes. Of dit aan de basis ligt van stopzetten van de samenwerking met de Deense ontwikkelaar, is nog maar de vraag.

Releasedatum
03/11/2016
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments