Splatoon wint Game of the Year-award

ma 19/09/2016
Martijn
1 reacties

Splatoon is door de Japan Game Awards uitgeroepen tot Game of the Year. Dat gebeurde afgelopen week tijdens de Tokyo Game Show.

De awards beoordelen nog altijd de beste games van 2015 en tellen daabij enkel de Japanse verkopen en populariteit mee. Daarmee bestond de tegenstand onder andere uit titels als The Witcher 3, Metal Gear Solid V en Fallout 4. Echter, Splatoon is in Japan populairder dan waar ook en ging er zodoende met de winst vandoor. Daarnaast is de game inmiddels meer dan vijf miljoen keer verkocht, waarmee de titel is aangeschaft op bijna de helft van alle verkochte Wii U-platforms.

Ook andere titels kregen een award uitgereikt. De Global Award, een award voor de allerbeste productie van Japanse bodem, ging naar Super Smash Bros. for Wii U. Monster Hunter Generations, een titel die in Japan al vorig jaar uit kwam, werd vervolgens voor zijn 3,3 miljoen verkochte exemplaren beloond met de Best Sales Award. Tenslotte ging Black Ops III er vandoor met de award voor de beste buitenlandse productie.

Releasedatum
29/05/2015
Beschikbaar voor

1reactie

"Tenslotte ging Black Ops III er vandoor met de award voor de beste buitenlandse productie." Nuff said :')

Rating:0