Speedrunner voltooit Divinity: Original Sin 2 in 24 minuten

do 19/07/2018
Michael
0 reacties

Divinity: Original Sin 2, het fantastische RPG-spel van de Belgische ontwikkelstudio Larian, heeft diepgang. Heel erg veel diepgang. Je moet toch op een 50-tal uur rekenen om de verhaallijn uit te spelen, en dat is zonder veel te lanterfanten. Een speedrunner genaamd AlmostPi denkt daar anders over. Hij voltooide de game in 24 minuten en 58 seconden.

Bij speedrunners onderscheiden we 100 %-pogingen en 'any %'-runs. AlmostPi waagde zich aan laatstgenoemde speedrun, waardoor hij enkel het einde van het spel moest bereiken. Hoeveel hij onderweg oversloeg, boeit niet. 

Door bugs te misbruiken teleporteert hij zichzelf naar normaal onbereikbare gebieden om zo sneller doorheen de zeer uitgebreide spelwereld te reizen. Op zich een zeer oncoole manier om een kwalitatief hoogstaand videospel te spelen, maar je moet toch wat brains hebben om al die rare manoeuvres van buiten te blokken.

Larian zelf tweette overigens met de bevestiging van het record. Enkele uren later werd dat verbroken, maar AlmostPi zelf stelde op zijn beurt het record nog scherper.

Releasedatum
31/08/2018
Beschikbaar voor