South Park-ontwikkelaars denken aan FPS

vr 13/10/2017
Praga
0 reacties

Dat het South Park-universum een goudmijn is, dat hoeven we jullie niet meer te vertellen. Uit het in 2014 verschenen South Park: The Stick of Truth en het recente The Fractured But Whole blijkt nog maar eens hoe populair de vuilbekkende pubers uit het aparte universum zijn. En ja, je hebt gelijk er was ook nog South Park, de game die eind jaren '90 op Nintendo 64, pc en PlayStation verscheen, maar dat was van een heel ander kaliber.

Na twee RPG's heeft het team wel zin om eens iets anders te proberen, en, waarom niet, een first person shooter...

In een interview vertelt co-creator Matt Stone dat het RPG-genre uitstekend werk voor South Park, omdat het schrijven en verwerken van de verhaallijn en de personages zeer vlot gaat. Dit wil echter niet zeggen dat de studio zich gaat vastpinnen op het genre. We willen best eens wat anders proberen zegt hij.

"I would love to make a first-person shooter. I’m not even kidding. Some sort of first-person [game], going through a 3D thing where you’re seeing the characters. Some part of me would just love to run around in South Park. I’m like a first-person video gamer. I just like that."

Zoals gezegd verscheen er al eens een South Park-FPS, zoals je hieronder met je eigen ogen kan aanschouwen was dat, om het zacht uit te drukken, niet echt een succes...

 

 

Releasedatum
24/04/2018