Sony vertraagt downloadsnelheden van PlayStation Network

di 24/03/2020
Praga
0 reacties

Corona laat zich reeds een tijdje overal voelen, ook in de gaming industrie. Vandaag breien we daar nog een stukje aan. Aangezien heel wat mensen thuis zitten vanwege de impact van het coronavirus krijgt het internet flinke klappen. Diverse diensten zoals Netflix en YouTube hebben hun limieten reeds moeten aanpassen, wat een invloed heeft op de kwaliteit van hun streams. Dit om tegemoet te komen aan de noden van de internetproviders die zelf moeite hebben om te volgen. Ook Sony stapt nu mee op die trein en onderneemt actie.

Het downloaden van games en updates zal iets trager gaan in de nabije toekomst.

In een officieel statement van CEO Jim Ryan bevestigt Sony dat het nu samenwerkt met internet providers in heel Europe om het internet toegankelijk te houden. Ryan zegt daar het volgende over "We believe it is important to do our part to address internet stability concerns as an unprecedented number of people are practicing social distancing and are becoming more reliant on internet access."

Wat is nu de impact hiervan op de PlayStation 4-gebruikers? Ze zullen alleszins de gevolgen van deze beslissing voelen aangezien de capaciteiten van het PlayStation Network ingeperkt worden. Zo zullen spelers merken dat de snelheid waarmee ze games zullen downloaden trager zal zijn, al zal de gameplay op zich hier niet onder lijden. De maatregelen zijn echter nodig opdat iedereen op zijn minst van een kwalitatieve internetverbinding kan genieten.

Recent vielen bovendien zowel PSN als Xbox Live geregeld uit omdat beide diensten overbelast waren. Deze ingreep zou dat dus moeten voorkomen in de toekomst. Dus als je merkt dat je games wat trager downloaden, dan weet je meteen wat de oorzaak is, en hoef je je geen zorgen te maken.

Hoelang Sony deze maatregel zal aanhouden is niet geweten maar het spreekt voor zich dat we jullie op de hoogte houden.

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor