Sony PlayStation Productions moet games omtoveren tot films en series

di 21/05/2019
Praga
1 reacties

Doorheen de jaren heeft Sony's PlayStation-console heel wat straffe games zien passeren die uiterst geschikt zijn om er films of series rond te maken. Denk dan onder andere aan Uncharted, The Last of Us, God of War en tientallen andere games waar een stevig verhaal achter schuilt.

Krijgt Kratos de primeur?

Dat vinden ze bij Sony Interactive Entertainment gelukkig ook want zij starten met PlayStation Productions, een productie studio die zich zal focussen op Sony's uitgebreide catalogus aan games, geschikt voor film en televisie(series). Aan het hoofd komt Asad Qizilbash te staan, en hij zal samen met de chairman of Worldwide Studios at SIE, Shawn Layden, het proces in goede banen leiden. De studio is reeds up en running, en zou reeds bezig zijn aan een eerste project in de Sony Pictures studio's in Culver City.

"We’ve got 25 years of game development experience and that’s created 25 years of great games, franchises and stories," vertelt Layden aan The Hollywood Reporter. "We feel that now is a good time to look at other media opportunities across streaming or film or television to give our worlds life in another spectrum."

Met een catalogus van meer dan 100 originele en exclusieve PlayStation-titels, gaande van avontuur over scifi tot horror en actie, heeft Sony dus keuze te over. En in plaats van die IP's uit handen te geven aan externe filmstudio's verkiest Sony om ze zelf onder handen te nemen. Zo kunnen ze doen wat ze willen, en hebben ze elke stap van het productieproces onder controle.

En uiteraard is er ook de kwaliteit. Wanneer je kijkt naar een aantal games die verfilmd werden, dan zie je gewoon meteen dat de regisseur of director geen voeling heeft of had met games of de game zelf. De echte uitdaging is immers hoe neem je 80 uur aan gameplay en maak je er een film van? Het antwoord is, dat doe je niet. Wat je doet is dat je de essentie neemt die je daar speciaal voor het filmpubliek hebt geschreven, niet proberen de game opnieuw te vertellen in een film.

En dat is nog niet alles. Er is nog een belangrijke reden, de tijd tussen een game en een sequel, die laat immers vaak (te) lang op zich wachten waardoor de fans op hun honger blijven zitten. Wanneer fans een 40-50 uur durende game doorworstelen, en drie of vier jaar moeten wachten op een vervolg, dan wil PlayStation Productions hen een plaats geven waar ze terecht kunnen voor meer ervaringen rond hun favoriete game of gamespersonage.

Dus van welke game wil jij graag een film of serie zien?

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor

1reactie

Red dead redemption 2 :)

Rating:0