Sony past prijs PlayStation 5 aan nu prijs nieuwe Xbox-consoles bekend is

Nu we sinds kort de prijzen kennen van de Xbox Series X (499 euro) en Xbox Series S (299 euro) is het natuurlijk afwachten hoe Sony zal reageren. Blijkbaar was er volgens een aantal anonieme bronnen toch een lichte paniek bij PlayStation omdat de Xbox-prijzen zo laag waren...

Volgens diezelfde bronnen waren de PS5-consoles flink wat duurder en zou er dus crisisberaad zijn geweest binnen de muren van het PlayStation-hoofdkwartier. Microsoft had altijd al gezegd dat het zijn prijzen sowieso 100 euro onder die van Sony's PS5 zou positioneren. Maar aangezien Microsoft zelf als eerste met de prijs naar buiten kwam, is het nu de beurt aan Sony om hier op in te spelen en iets te doen aan de prijs van de PS5.

Volgens Gamereactor zou Sony de prijzen officieel bekendmaken voor 22 september, de dag waarop je de nieuwe Xbox-consoles kan pre-orderen. 

Sony zou nu, volgens Gamereactor, besloten hebben om de prijs van hun PS5-consoles flink naar omlaag te trekken, en ze op (nagenoeg) dezelfde prijs te positioneren als die van Xbox.

Dat wil dus zeggen dat de discloze PS5 op 399 euro zou komen en de PS5 die de strijd aangaat met de Series X die zou dan 499 euro kosten.

Natuurlijk is dit allemaal niet definitief en komt het allemaal van betrouwbare anonieme bronnen, maar dat Xbox uitpakt met betaalbare prijzen, dat zal ongetwijfeld voor flink wat denk en rekenwerk zorgen binnen PlayStation.

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor

2 reacties

Zou geweldig zijn als microsoft erna dan zijn prijs op 399€ zet Tongue

Rating:0

@Bernie: alles kan... Koffiekan, theekan, melkkan... :p

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments