Sony ook dit jaar niet aanwezig op E3?

ma 13/01/2020
Praga
0 reacties

2020 moet het jaar worden van de PlayStation 5 en de Xbox series X dus zou je durven denken dat Sony dit jaar zeker aanwezig zou zijn op 's werelds grootste gaming beurs de E3. Maar het ziet er echter naar uit dat het consolehuis na 2019 ook 2020 zou skippen.

Sony’s aanwezigheid op grote gamesbeurzen was de voorbije jaren een zekerheid. Maar daar kwam vorig jaar plots verandering in. Het huis tekende afwezig op de E3 en ook hun PSX-events (PlayStation Xperience) verdwenen van de kaart. En als we de verhalen die de ronde doen mogen geloven, dan zal Sony ook dit jaar niet aanwezig zijn op de E3 in Los Angeles.

Vreemd als je weet dat de PS5 er zit aan te komen en je zou denken dat Sony dan ook alle registers ging opentrekken. Niet dus zo blijkt...

VGC publiceerde recent een analyserapport over waar en wanneer Sony de PS5 officieel zou aankondigen, inclusief een deel waarin gepraat werd over Sony's aanwezigheid/afwezigheid op de E3. In dat rapport staat te lezen dat bepaalde bronnen zouden bevestigd hebben dat Sony ook dit jaar de E3 aan zich voorbij zou laten gaan. Al is dat dus nog niet officieel bevestigd door Sony zelf. Verder lezen we ook dat Microsoft er reeds van uit zou gaan dat Sony niet aanwezig is, en op basis van dat feit zijn plannen voor de E3 aan het uitwerken is. Dit om er maximaal voordeel uit te halen.

De wereldberoemde industry analyst Michael Pachter van Wedbush Securities gaat er eveneens van uit dat Sony niet aanwezig zal zijn dit jaar op de E3: “As far as I know, they don’t plan to attend,” zegt hij. “I think that’s a huge mistake, as their ‘focus on the consumer’ is not inconsistent with their attendance at the premier industry trade show. I hope they change their minds, but am sceptical.”

Rest dan natuurlijk nog steeds de vraag waar, wanneer en hoe Sony de PS5 aan de wereld zal tonen. Komt er dan toch een event in februari zoals het Assassin's Creed Ragnarok-lek beweerde?

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor