Sony introduceert de SCUF Vantage

wo 23/05/2018
Ard
0 reacties

Xbox One-spelers kunnen reeds geruime tijd genieten van de Xbox Elite Controllers. Sony komt nu met een gelijkaardig concept op de proppen voor hun PlayStation 4 met de SCUF Vantage. 

De controller herbergt heel wat leuke features:

  • Zijdelingse ‘Sax’-knoppen, ontworpen om zo goed mogelijk de natuurlijke vorm van de hand aan te nemen. 
  • Afneembaar faceplate om eenvoudig en snel de thumb sticks en skins te wijzigen.
  • Advanced controls voor wired audio. Een simpele veeg volstaat om het volume aan te passen zodat de vingers zo snel mogelijk terug bij de knoppen zijn.
  • Afneembare vibratiemodules waarmee spelers het gewicht van de controller kunnen aanpassen. 

De SCUF Vantage zet sterk in op het customization-aspect met heel wat aanpasbare modules: programmeerbare zijknoppen, progammeerbare triggers aan de achterkant, een aanpasbaar (magnetische) faceplate, modificeerbare analoge sticks en een verwisselbare D-pad. Praktisch de hele controller kan worden aangepast zodat het verlengde van je hersenen zo goed mogelijk in je handen ligt. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar onderstaande afbeeldingen.

Jammer genoeg is de controller enkel vooruit te bestellen in de Verenigde Staten. Daar kost het besnoerde model zo'n 170 dollar, terwijl de draadloze versie voor 200 dollar over de toonbank gaat. Over een Europese release werd helaas niet gerept.

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor