Sony heeft alle moeite van de wereld om PS5-prijs onder 450 euro te houden

vr 14/02/2020
Praga
0 reacties

Hoe bepaal je in godsnaam de prijs voor een nieuwe console, rekening houdend met de concurrentie, de markt en uiteraard het budget van je klanten?

En volgens een Bloomberg-rapport heeft Sony daar wat betreft de PS5 een stevig probleem... Aangezien een aantal technische componenten om de PS5 te produceren schaars zijn, dreigt de prijs per PS5-unit stevig te stijgen.

Sony, dat volgens Bloomberg het model zou finaliseren in februari heeft enorm veel moeite om aan NAND flash memory en DRAM-componenten te geraken. Sony’s beslissing om iedere PS5 van een NVME SSD te voorzien heeft er toe geleid dat het de concurrentie hiervoor moet aangaan met smartphone-fabrikanten. Ook deze laatsten hebben die zelfde componenten nodig om in hun toestellen in te bouwen. En als de vraag groter is dan het aanbod...

Bloomberg voegt daar nog aan toe dat meer en meer fabrikanten voor hun next-generation smartphones, die later dit jaar op de markt komen, op zoek zijn naar NAND flash memory waardoor het aanbod dus zal dalen, en de prijs de hoogte zal ingaan.

Een andere component die roet dreigt te gooien in de prijs van de PS5 is de cooling van de power chips (CPU/GPU) want ook deze is niet meer zo goedkoop als aanvankelijk ewerd gedacht.

De massaproductie van de PS5 zou in het voorjaar moeten beginnen, maar gezien de huidige stand van zaken neemt Sony liever een afwachtende houding aan. Sommige mensen binnen het bedrijf willen geen verlieskost per verkochte PS5-console. Anderen vinden het dan weer een noodzakelijk kwaad om de prijs laag te houden. Voorbeeldje: Sony heeft naar verluidt slechts 19 euro winst gemaakt op elke verkochte PS4-console bij een launch prijs van 400 euro.

En dan moet Sony ook nog eens beslissen over het aantal te produceren consoles vóór het einde van het jaar, en daarbovenop nog eens de kat uit de boom kijken wat betreft de prijszetting van Microsofts Xbox Series X...

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor