SEGA verpakt voortaan zijn pc-games op een ecologische manier

do 30/01/2020
Ard
0 reacties

Iedereen probeert zijn steentje bij te dragen in de race naar een groenere planeet. Ook SEGA doet mee aan die strijd en kondigde een tijdje geleden aan dat het Football Manager 2020 voortaan zou verpakken in een kartonnen, gerecycleerde en recycleerbare verpakking. De uitgever besluit nu diezelfde filosofie door te trekken naar al hun pc-games.

Dat betekent dat je voortaan games van Relic, Two Point, Sports Interactive, Creative Assembly en Amplitude Studios in kartonnen doosjes zal terugvinden. Met Football Manager 2020 alleen al zou het bedrijf zo'n 20 ton aan plastiekafval vermeden hebben; het hele pc-portfolio groener verpakken zal dus zeker een spectaculaire invloed hebben. Over de meerprijs die SEGA betaalt door de zwaardere verpakkingen zei het bedrijf het volgende: "This is a price worth paying to help secure the planet's future."

De eerst volgende game die een nieuwe verpakking krijgt aangemeten wordt Total War: Rome II - Enemy at the Games Edition. Aan de verpakkingen van de consolegames kan SEGA naar eigen zeggen niet veel veranderen. SEGA moet naar eigen zeggen guidelines opvolgen van Sony, Microsoft en Nintendo omtrent verpakkingen van games en daar maakt een groene verpakking nu eenmaal géén deel van uit.