Sciencefiction-RPG Elex ziet het daglicht

ma 30/05/2016
Michael
0 reacties

De nieuwe deal tussen Piranha Bytes en Nordic Games, Elex, heeft eindelijk iets meer van zichzelf getoond nu er een officiële website werd gelanceerd. Dat het in ontwikkeling zijnde videospel de sciencefictiontoer op ging, wisten we al, maar nu hebben we eindelijk ook wat andere informatie kunnen bemachtigen.

Zo weten we dat we in een post-apocalyptische wereld arriveren waar we een kruising tussen sciencefiction-mechs en magie zullen aantreffen. De technologisch zeer geavanceerde bewoners van de planeet Magalan hebben heel wat pech gehad, want door een meteorieteninslag kwam er plots een nieuw chemisch element bovendrijven: Elex. De stof blijkt voor heel wat doeleinden ideaal te zijn en daar draait het verhaal ook om.

De ontwikkelstudio, Piranha, laat optekenen dat het wapenarsenaal gigantisch wordt, gaande van zwaarden en bogen tot vlammenwerpers en plasmageweren. Daarnaast is er nog magie waarmee je kan experimenteren al deze middelen zijn voor iedereen beschikbaar. Je bent niet aan een class gebonden daar je mentoren kan overhalen om jou les te geven.

Elex komt naar pc, PlayStation 4 en Xbox One, maar een releaseperiode is er nog niet.