Schrijf je nu in voor het Red Bull Wololo-toernooi en maak kans op 20.000 euro

Zin om in deze corona tijden een centje bij te verdienen? Wie niet! Het enige wat je hiervoor moet doen is Age of Empires 2 spelen, en daar vooral heel goed in zijn. Niet (te) moeilijk voor de echte fans lijkt ons...

Red Bull gaat met Age of Empires 2 de esports-toer op en dit in de nieuwe spelmodus voor de game, genaamd Empire Wars.

Naast de Top 8-spelers van Hidden Cup 3, namelijk TheViper, Hera, TaToH, dogao, Liereyy, DauT, Mr_Yo & MbL zijn er nog 8 kwalificatiewedstrijden, 4 van deze kwalificaties vinden plaats tijdens twee kwalificatieweekends, waarna de winnaars het onder mekaar gaan uitvechten op het Main Event dat je via dit Twitch-kanaal live kan volgen.

De Main Event-stream wordt gecast door Nili_AoE, T90Official en Dave met ZeroEmpires als streamhost.

Goesting om je kans te wagen, of denk je dat je wel een kans maakt in die kwalificaties? Laat dan van je horen via de officiële website en schrijf je vandaag nog in. Het is immers een wereldwijd event, en iedereen kan deelnemen dus waarom zou je het niet proberen als je een Age of Empires 2-fan bent? (En daar stiekem heel goed in bent)

Hieronder alles nog eens kort samengevat:

- Red Bull Wololo is een 1vs1-toernooi in Age Of Empires 2. De naam komt van de bekende command ‘wololo’, iets wat de monks in de game roepen. Het is ontstaan in de eerste AOE als battle cry van de priest unit, maar het bleef goed hangen en maakte dus ook de oversteek naar AOE2. In de chat ‘30’ typen en op enter meppen. 
- Mensen moeten zich inschrijven voor de laatste qualifier van dit weekend. Eenmaal inschrijven moeten ze 1vs1 tonen wat ze waard zijn en zes rondes/matches overleven. Dan stoten ze door naar de grote finale van 30/4 – 3/5.
- Waarom ze het moeten doen? Omdat AOE2 een van die games is die blijft hangen. Iedereen speelde het ooit of nog steeds, en de community is zeer levendig. Het is een van de classic RTS games en heeft nog niets moeten inboeten aan spelplezier sinds de release in 1999. De game kan je nu in zijn Definitive Edition kopen/spelen via Steam.
- Aan deze qualifier kunnen 256 mensen deelnemen. Iedereen kan deelnemen. Ik tel nu al vier Belgen op een wereldwijd speelveld. De volledige set regels vind je hier, maar het is vrij straight forward. 
- Belangrijk is dat de prijzenpot 20.000 euro bedraagt. Dat bedrag wordt dus verdeeld. De winnaar gaat met 5.000 euro naar huis.

 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments