s
r

Resident Evil is terug van weggeweest

De moeder der survival-/horrorgames is terug in een remaster van de remake uit 2002. Neem maar een tijdje afscheid van Ellie's lieve snoetje en vergeet even Clementines helse reis, want als je zombies leuk vindt, moet je dit gewoon gespeeld hebben.

Cultklassieker Resident Evil, ook wel gekend als Biohazard bij onze Japanse vrienden, sloeg ten tijde 1996 in als een bom. De game betekende het begin van een geheel nieuw genre, startte een franchise die intussen aan haar 25ste deel zit én wordt wel eens als dé reden van de originele PlayStation haar succes opgegeven.

Resident Evils legendarische status inspireerde Capcom om het in 2002 volledig te hermaken, deze keer voor Nintendo's GameCube. Ondanks een ietwat teleurstellende verkoop, die meer zei over de betreffende console, was ook deze versie een kristisch succes. Resident Evil HD Remaster werd hierop gebaseerd en kreeg buiten de obligatoire textuur upgrades ook een tunebeurt naar 1080p, 30fps en 5.1-audio. Deuranimaties uiteraard inbegrepen.

Voor wie nog eens een sfeervolle 'hartaanval bij kaarslicht' wil: de survival-/horrorgame verschijnt voor pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4 en kost 20 euro. 

 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments