Reddit-post van EA is de meest gehate aller tijden

ma 13/11/2017
Martijn
2 reacties

Electronic Arts heeft zich gisteravond niet populair gemaakt onder fans van Star Wars. Op Reddit wordt de uitgever daar flink voor afgestraft.

Via hun Reddit-account EACommunityTeam heeft het bedrijf gereageerd op de verontwaardigde kritiek van een Star Wars: Battlefront 2-previewer. Deze gaf aan berekend te hebben hoelang het duurt om iconische personages als Luke Skywalker en Darth Vader vrij te spelen, zonder daarvoor gebruik te maken van microtransacties. De conclusie: maar liefst zo'n veertig uur aan gameplay.

De characters kunnen worden aangeschaft met in-game credits. Ze kosten ieder 60.000 credits, terwijl je er zo'n 1.500 per uur verdient. De verontwaardiging was groot, vooral omdat zelfs de peperdure Deluxe Edition je niet direct de iconische personages brengt.

EA reageerde met de opmerking dat het de speler een gevoel van voldoening wil bezorgen door het vrijspelen van de meest gewilde personages zo uitdagend te maken. Dat gaat er bij de community niet in: met op het moment van schrijven meer dan 170.000 downvotes is EA's reactie momenteel de meest gehate post die het gigantische forum ooit heeft gekend.

2reacties

Battlefront II‘s Crystal currency comes in the following bundles:

- 500 Crystals voor euro 4.99
- 1000 voor euro 9.99
- 2100 voor euro 19.99
- 4400 voor euro 39.00
- 12000 voor euro 99.99

 

Rating:0

Het is zulke bullshit dat de industrie naar beneden trekt. Battlefront II kan misschien entertainend zijn en audiovisueel goed in elkaar zitten: de "paywall" waar achter ze personages verstoppen gekoppeld aan de microtransacties is niets minder dan een verwoestende kanker in de gaming-gemeenschap.

Rating:1