"Red Dead Online is geen waardige vervanger voor GTA Online" zegt SuperData

wo 27/02/2019
Praga
0 reacties

Het succes van GTA Online is in dalende lijn, en Red Dead Online is (voorlopig) geen waardig alternatief... Woorden die bij menig fan en Rockstar Games niet goed in de oren zullen klinken. Maar de cijfers zijn er, en cijfers liegen nooit volgens SuperData.

Als je van de succesvolste combinatie op het vlak van populairste games, tot op heden, kan spreken dan valt die eer te beurt aan GTA Online en Grand Theft Auto V.  Welke andere titel is er immers ooit in geslaagd om 100 miljoen stuks te verkopen? Het ziet er daarentegen echter naar uit dat de combinatie Red Dead Online (nog steeds in bèta) en Red Dead Redemption 2 dat succes niet zullen herhalen of evenaren.

Marktonderzoeksbureau SuperData bevestigt dat Red Dead Online gemiddeld vijf keer minder centen opbrengt dan GTA Online. De gecombineerde inkomsten van GTA Online en Red Dead Online in januari overstegen maar net de inkomsten van GTA Online van afgelopen januari. Ook geen goed teken voor GTA Online trouwens want dit betekent dat ook het succes van GTA Online tanende is. Nog erger is dan ook het feit dat Red Dead Online geen waardig alternatief blijkt. Bovendien geeft ook Rockstar Games toe dat GTA Online zijn gemiddeld aantal spelers per maand dalende is, geen interesse meer toont in de game en stopt met spelen.

"Red Dead Redemption 2 Online (beta) fails to pick up momentum. RDR2 Online (beta) revenue fell by 14% month-over-month in January due in part to declining MAU levels. Combined sales from both RDR2 Online (beta) and GTA V Online, which makes about 5x more than RDR2 Online (beta) from in-game spending, were flat year-over-year versus GTA V Online alone last January."

Uiteraard moeten we nog eens meegeven dat Red Dead Online nog steeds in bèta is, en dat alles nog steeds mogelijk is natuurlijk. Zo lanceerde Rockstar gisteren de fameuze update die Red Dead Online nog beter moet maken. Laat ons een kat een kat noemen, GTA Online had ook wat tijd nodig om helemaal van de grond te komen. Al moet hier gezegd worden dat GTA Online in zijn beginperiode niet te kampen had met kleppers als PUBG, Fortnite en Apex Legends natuurlijk.

Het zou natuurlijk altijd handig zijn moest Rockstar Red Dead Redemption 2 op pc uitbrengen...

 

Releasedatum
26/10/2018
Beschikbaar voor