Rainbow Six Quarantine en Watch_Dogs Legion uitgesteld

vr 25/10/2019
Praga
0 reacties

Het tegenvallen van Ghost Recon Breakpoint en ook The Division 2 heeft zo zijn gevolgen bij Ubisoft. De teleurstellende titels zijn er meteen de oorzaak van dat games als Rainbow Six Quarantine, Watch_Dogs Legion en Gods and Monsters worden uitgesteld naar het fiscale jaar 20/21 (in plaats van 19/20).

Ubisoft heeft gisteren een update gegeven over zijn financiële targets en game release schedule voor het fiscale jaar 2019-20, en maakte daarbij ook zijn initiële targets bekend voor het fiscale jaar 2020-21. Opvallend daarbij is dat het teleurstellende Ghost Recon Breakpoint hier een hoofdrol speelt.

Yves Guillemot, Mister Ubisoft himself, geeft meer uitleg:

"Onze twee laatste AAA-titels leverden niet op wat er van verwacht werd. In tegenstelling tot wat de previews lieten uitschijnen was de verkoop van Ghost Recon
Breakpoint een tegenvaller. Daar zijn drie redenen voor:

• Ten eerste is het moeilijker om interesse te genereren voor een vervolg op een Live multiplayer-game, zoals dat het geval was bij eerdere iteraties
• Ten tweede heeft onze strategie van het introduceren van gameplay-innovaties in onze games een zeer positieve impact op onze merken. Om spelers te overtuigen, moeten deze innovaties dan wel perfect geïmplementeerd zijn om een ​​optimale ervaring te bieden. Iets wat niet voldoende het geval was bij Ghost Recon Breakpoint. Een deel van de fans kon de verandering in de formule wel appreciëren, maar een even groot deel van de fans kon deze verandering helemaal niet appreciëren.
• Tot slot kon Ghost Recon Breakpoint zich niet voldoende onderscheiden waaardoor de kwaliteiten van de game niet kwamen bovendrijven.

Om dit alles te vermijden bij komende releases en de teams de tijd te geven om onze nieuwe projecten stevig en optimaal op de kaart te zetten, hebben we besloten om Gods & Monsters, Rainbow Six Quarantine en Watch_Dogs Legion uit te stellen naar het fiscale jaar 2020-21.

En dit alles zal dus een invloed hebben op de cijfers."

Als je daar zin zou in hebben, dan kan je het hele verslag nalezen.