Quantic Dream-studiobaas David Cage belooft "een hoop verrassingen" in 2020

do 16/01/2020
Lazlo
3 reacties

David Cage, het hoofd van Detroit: Become Human-ontwikkelaar Quantic Dream, kondigde via Twitter aan dat zijn studio dit jaar een hoop interessante verrassingen voor ons in petto heeft. Of hij het effectief over een nieuwe game heeft, of over wat anders, blijft nog koffiedik kijken.

Cage verkondigde via zijn persoonlijke Twitter-account dat we in 2020 een hoop verrassingen mogen verwachten van Quantic Dream. Het is intussen alweer bijna twee jaar geleden dat de studio nieuw werk uitbracht in de vorm van Detroit: Become Human. Ondanks dat die game vorig jaar nog naar pc geport werd, lijkt het onwaarschijnlijk dat de iconische ontwikkelaar hiermee doelt op DLC of een uitbreiding voor die game.

Quantic Dream staat bekend als een studio die de grens tussen film en videogame grondig verkent. Het leverde ons op die manier al meesterwerken als Fahrenheit en Heavy Rain af. Na een minder sterk Beyond: Two Souls sloeg het in 2018 weer raak met Detroit: Become Human; een game die voortkwam uit een intrigerende tech demo die de studio enkele jaren eerder publiek maakte.

Voorbije zomer vertelde oprichter David Cage dat de studio voortaan nieuwe games op alle beschikbare platformen wil uitbrengen. Die multiplatform-aanpak komt er na jaren een paradepaardje te spelen voor PlayStation. Op enkele ports naar pc na, zijn de meeste Quantic Dream-titels enkel op Sony's platform speelbaar.

De verrassingen voor het komende jaar zouden dus op enkele nieuwe ports naar Xbox of Switch kunnen wijzen. Al is het perfect mogelijk dat we in de loop van de komende maanden ook een nieuwe game aangekondigd krijgen, al lijkt het onwaarschijnlijk dat we die dan ook effectief dit jaar nog te spelen zullen krijgen.

Als fan van Fahrenheit en Heavy Rain (zelfs mét noemenswaardige plot holes in die laatste), kijk ik in ieder geval uit naar het nieuws waarmee de studio dit jaar op de proppen komt. Zodra we meer weten, kan je natuurlijk zoals steeds op 9lives terecht voor alle info!

 

Releasedatum
12/12/2019
Beschikbaar voor

3reacties

"Na een minder sterk Beyond: Two Souls" volgens reviewers was dit idd zo..
Maar dit spel werd wel degelijk goed onthaald.

Fun fact op Metacritic heeft dit spel zelf een hogere user score dan Heavy Rain.

Rating:0

Had het inderdaad op hoe het spel in de media ontvangen werd. Persoonlijk vond ik de game wel meevallen, maar kan niet tippen aan haar voorlopers :)

Rating:0

Grafisch één van de mooiste games die ik op PS4 gezien en gespeeld heb.

Rating:0