PUBG's blauwe zone krijgt een flinke aanpassing

vr 19/01/2018
Praga
1 reacties

Nu de officiële, zogenaamde 1.0-release, van PUBG een feit is, is het voor PUBG Corp zaak om de gameplay een stevige beurt te geven. Een van de belangrijkste factoren daarbij is ongetwijfeld de immer krimpende blauwe cirkel.

De blauwe zone in PUBG is het mechanisme dat er voor zorgt dat de spelers telkens dichter naar mekaar toe getrokken worden, en de manier en de snelheid waarop heeft een immense impact op de pace van de game.

Bevind je jezelf buiten de zone, dan loop je schade op, en andere keren wanneer je buiten de zone bent, lijkt het wel alsof het enige wat je doet achter die cirkel aanlopen is, en als je nog meer pech hebt vaak nietsvermoedend in de rug geschoten wordt. Zo is de pret er inderdaad snel af...

De makers willen hier dan ook wat aan doen, zeker wanneer het om de situaties in het midden (of meer naar het einde) van de game gaat, het pak al flink uitgedund is en de cirkel ook meer schade doet.

Het doel van het team is dan ook om meer balans te brengen tussen de shoot-outs in de game en ervoor te zorgen dat deze minder chaotisch worden. Wel geven ze toe dat het hier vooral om een experiment gaat, en dat ze de reactie van de spelers willen afwachten voor ze de patch officieel lanceren.

Het gaat om onderstaande aanpassingen:

  • Slightly decreased the waiting time of the blue zones in mid-to-late phase of a match
  • Slightly decreased the shrinking speed of the blue zones in mid-to-late phase (In this phase, blue zones will now move at a slower speed and the travel time of blue zones has slightly increased due to this change)
  • Slightly increased the damage per second of the last blue zone

PUBG Corp geeft ook mee dat deze aanpassingen eerst een aantal dagen op de PTS zullen lopen, voor ze doorgevoerd worden. En dat dit slechts een eerste stap is in de verdere aanpassingen en verbeteringen aan de gameplay.

Releasedatum
07/12/2018
Beschikbaar voor

1reactie

Super goed idee! Zo ligt de nadruk op het eind van elke match iets meer op de shoot-outs i.p.v. de steeds kleiner wordende cirkel! :)

Rating:0