"PS5 wordt meest revolutionaire console ooit gemaakt"

vr 20/03/2020
Praga
7 reacties

De reacties tijdens en na de presentatie van Marc Cerny over 'zijn' PlayStation 5 logen er niet om. Saai, sfeerloos, een afgang voor Sony, een gemiste kans, en zo kunnen we nog even doorgaan. Ook nadat de presentatie op YouTube verscheen werd het er niet beter op. Geef toe, iedereen had op zijn minst verwacht een glimps op te vangen van de nieuwe console. Tevergeefs...

Ontwikkelaars springen nu echter in de bres voor Sony en zeggen dat de fans zich na al hun uitspraken nogal lullig zullen voelen eens de console in de rekken ligt.

In een nieuwe boodschap op Twitter laat Ready at Dawn’s CTO Andrea Pessino, die eerder meewerkte aan de PS4-exclusive The Order: 1886, weten dat de spelers binnen het jaar na de release van de console er helemaal anders zullen over denken, en de PS5 meer dan ooit zullen appreciëren.

Meer nog, dan zullen ze pas echt beseffen wat voor een revolutionaire console de PS5 is. En dan zullen ze ook beseffen dat al de energie en frustratie die ze gestoken hebben in nutteloze discussies over  ‘teraflops’ en andere verkeerd of niet begrepen specs voor niets is geweest.

Eerder deze week liet ook id Softwares Billy Khan, de studio's Lead Engine Programmer, reeds weten wat hij vond  van de PS5, in 1 woord samengevat: “awesome.”

Het feit dat heel wat ontwikkelaars onder de indruk zijn van de prestaties van de nieuwe console is alvast veelbelovend, maar krijgen we aub binnenkort de console en wat games te zien?

 

7reacties

Ik denk ook niet echt dat iemand twijfelt aan de capaciteiten van de PS5. Het gaat erom dat iedereen een aankondiging had verwacht en een hoop technische mumbo jumbo in de plaats kregen.

Rating:0

Was nochtans heel duidelijk dat dit een technische presentatie ging zijn voor devs.
Snap niet waarom mensen iets anders verwachte, er is nooit gezegd dat er iets ging getoond worden van games of consoles. Dit is ook niet relevant voor de devs.

Rating:0

(vervolg, belachelijk maar 300 tekens….) Voor een bepaald publiek zal dit zeker interessant geweest zijn, maar het merendeel van de gamers die volgden waren heel diep teleurgesteld in de presentatie, waaronder ikzelf :(

Rating:0

Het enige dat ze eigenlijk hebben "aangekondigd" is dat "bijna alle" 100 populairste ps4 compatible zullen zijn. DIt vind ik ook een vreemde uitspraak om te maken over een console met een catalogus die bestaat uit enkele duizenden games.

Rating:0

Ik vraag me nu af of er een Pro versie van zal verschijnen zodat ik niet de verkeerde koop...

Rating:0

Ik ga in ieder geval wachten tot er een pro versie uit komt.

Rating:0

Ik zal wss niet day 1 in de rij staan voor te kopen ... maar zeker niet wachten op een of andere pro. Ik werk nog met de normal PS4 en doet het nog goed genoeg tot m'n PS5 in huis komt (upgrade ni waard). Als PS5 Pro komt zal het alleszins veel te lang wachten zijn (te verwachten ... mid-cycle wss?)

Rating:0