Politie gebruikt traangas tegen menigte die in Lidl een PS4's op de kop wilde tikken voor €95 per stuk

In de Franse gemeente Orgeval heeft politie vanmorgen traangas gebruikt om een menigte uiteen te drijven die was komen opdagen om te profiteren van een PlayStation 4-actie ter gelegenheid van de opening van een nieuwe Lidl-winkel.

De PlayStation 4-consoles zouden in een beperkte oplage verkocht worden aan 95 euro per stuk, wat ongezien laag is. Opvallend: er werd geen ruchtbaarheid gegeven aan de promotie vanuit Lidl zelf, maar een foto van de korting ging al snel de ronde op het internet en vooraleer Lidl het goed en wel besefte, stond er een menigte aan de deur van het net geopende filiaal. Veel potentiële kopers zagen hun kans dus schoon een exemplaar op de kop te tikken, maar dat draaide uiteindelijk anders uit.

De consoles maakten deel uit van een stockopruiming van een oude promotie die nog dateert uit april 2018, zo liet Lidl Frankrijk weten op Twitter. "Gelijkaardige acties waren al de revue gepasseerd tijdens andere filiaalopeningen en die zijn wel vlot verlopen", klinkt een Tweet van het bedrijf. "Om veiligheidsredenen denken we niet dat we vandaag de winkel nog open kunnen houden. De PlayStation 4-actie is bij deze dan ook permanent geannuleerd. We zijn zelf enorm verrast door het enthousiasme en we willen ons dan ook verontschuldigen voor het ongemak."

De politie was er snel bij en zette traangas in aan de gesloten deuren van de Lidl-winkel. Ze deelde ook nog met de grote groep mensen mee dat alle PlayStation 4-consoles terug naar de opslagplaats zijn gestuurd. Of hoe de PlayStation 4 7 jaar na lauch nog steeds enorm gewild is.

1 reactie

Wat zijn mensen toch simpel ... man man

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments