PlayStation Store lekt setting en releasedatum van Far Cry 6

Eerder deze week lekten de eerste gameplay-beelden van Assassin's Creed Valhalla. Beelden die we met opzet niet gedeeld hebben omdat we dit soort toestanden niet willen aanmoedigen. Wanneer echter een 'serieuze' instantie als de PlayStation Store informatie, al dan niet gewenst, naar buiten brengt, dan is dat een andere zaak. In dit geval gaat het om het verhaal en de releasedatum van Far Cry 6.

Normaal zou Ubisoft dit weekend dus Far Cry 6 officieel aangekondigd hebben, maar de Hong Kong PlayStation Store was iets te snel...

Zo komen we alvast te weten dat de PS5-versie, en we gaan er dus vanuit ook de andere versies, van Far Cry 6 zullen verschijnen op 18 februari 2021. Gamers die de game op PlayStation 4 hebben, krijgen een gratis exemplaar op PS5. En dan het verhaal. Zoals eerder deze week reeds verteld zal Breaking Bad’s Giancarlo Esposito de hoofdrol spelen als slechterik. En hij krijgt een plekje op de cover van de packshot.

In Far Cry 6 kruipen we in de huid van Dani Rojas die een guerrilla-oorlog voert tegen de  een tiran genaamd Anton Castillo (Esposito dus), en zijn zoon Diego. Castillo wordt omschreven als een meedogenloze dictator die tot het uiterste wil gaan om de reputatie van zijn land in ere te herstellen. Qua setting reizen we naar een fictief tropisch paradijs (gebaseerd op Cuba?) genaamd Yara, waar de tijd is stil blijven staan. Ubisoft voegt er aan toe dat Yara Far Cry’s grootste spelwereld ooit is, met daarin jungles, stranden en de hoofdstad, een heuse metropolis, genaamd Esperanza.

De omschrijving heeft het ook over het gebruik van guerrilla-tactieken tegen Castillo’s troepenmacht, inclusief wapens en voertuigen. Far Cry 5’s Fangs for Hire, waar je als het ware dieren kon gebruiken om je te helpen, zal in Far Cry 6 door het leven gaan als Amigos. Maar of deze dier, mens of beide zijn dat is nog even wachten.

En? Klinkt goed toch?

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments