PlayStation 4 zit comfortabel over kaap van 100 miljoen verkochte consoles

Sony staat te pronken op de CES (Consumer Electronics Show) beursvloer in Las Vegas. De elektronicagigant bracht niet alleen het (weinig verrassende) PlayStation 5-logo mee met wat licht verteerbare technische informatie over de nieuwe console, het kon ook terecht opscheppen met indrukwekkende verkoopscijfers voor de PlayStation 4.

Sony en Nintendo zijn de sterkst vertegenwoordigde bedrijven wanneer het gaming-hardware aankomt.

De PlayStation 4 ging in al haar vormen en maten maar liefst 106 miljoen keer over de toonbank. Dat is een kleine 50 miljoen minder dan de PlayStation 2 (nog steeds de ongeslagen kampioen), wat een vierde plaats op de ranglijst van best verkopende consoles veiligstelt.

Het gaat trouwens werkelijk over verkoopscijfers. Vorige zomer liet Sony al weten dat er 100 miljoen PS4's geleverd werden. Dat wil zeggen dat er over de levensduur van de console 100 miljoen exemplaren in de winkelrekken wereldwijd beschikbaar gesteld werden. De 106 miljoen gaat daarentegen over effectief verkochte consoles.

Naast dit - voor het bedrijf aangename - nieuwtje, pochte Sony ook met nog wat andere cijfers. Zo zijn er 5 miljoen PlayStation VR-headsets verkocht, kochten we met z'n allen 1,15 miljard PlayStation 4-games, en loggen maar liefst 103 miljoen PlayStation 4-eigenaars maandelijks in op hun console. 38,8 miljoen gebruikers daarvan hebben een PlayStation Plus-abonnement.

Als er zoiets bestaat als een console-oorlog, dan is het wel duidelijk dat Sony deze veldslag gewonnen heeft. De verkoopscijfers van de Xbox One worden geschat op zo een 46,9 miljoen. Nintendo's Switch zit aan een mooie 41,6 miljoen op drie jaar tijd.

Terwijl Sony trots kan terugblikken op een kleine zeven jaar PlayStation 4, richten we intussen onze ogen op het komende najaar. Dan verschijnt de volgende generatie Xbox-consoles, alsook de PlayStation 5. Het zijn weer mooie tijden voor consolegamers, dus.

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor

2 reacties

106 miljoen ps4's verkocht waarvan er slechts 3 miljoen niet maandelijks online gaan. Dit lijkt me toch straf, aangezien de eerste landing consoles niet bepaald betrouwbaar zijn. Er hebben er volgens mij al meer dan 3 miljoen de geest gegeven.

Rating:0

Monthly active users staat niet noodzakelijk gelijk aan een nieuwe console hé. Bij ons thuis hebben we bijvoorbeeld ook twee accounts op één console actief. Is dus zeker een haalbaar cijfer :-)

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments