s
r

"PlayStation 4 verkoopt drie keer beter dan Xbox One in Europa"

De PlayStation 4 ging in Europa drie keer zo veel over de toonbank dan de Xbox One. Dat vertelt het hoofd van globale sales bij Sony, Jim Ryan.

In een interview met Time zegt Ryan dat Sony's huidige generatie consoles dubbel zo vaak verkocht werd dan de Xbox One in de Verenigde Staten. Maar het ultieme westerse PlayStation-bastion, zo zegt het sales-hoofd, is Europa, waar je drie keer zo vaak een PlayStation 4 in de woonkamer vindt dan een Xbox One.

Dat de One het minder goed doet dan de PlayStation 4, werd al snel na release duidelijk. Microsoft hoopt op een succesvolle inhaalbeweging na de lancering van de Xbox Scorpio, die dubbel zo krachtig wordt vergeleken met de huidige Xbox-generatie. En belangrijker: de console zou krachtiger worden dan de PlayStation 4 Pro, wat Sony's tussengeneratie console in een relatief slecht daglicht stelt. Vooral de klemtoon op native 4K resolutie moet het key selling point worden van de Scorpio. Of Microsoft ook de titels heeft om de nieuwe console te ondersteunen, ontdekken we volgende week tijdens de E3-beurs in Los Angeles.

Nog een leuke extra die Ryan aanhaalde tijdens het interview is dat de PlayStation VR-headset al meer dan 1 miljoen keer over de toonbanken wereldwijd ging. Sony global game development-hoofd Shawn Layden haalt aan dat Sony de VR-trend niet als een hype bekijkt, maar het echt wel serieus neemt. Een ingesteldheid die nog niet echt duidelijk is wanneer je naar de huidige line-up VR-titels op zijn platform kijkt.

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments