s
r

PlayStation 4 bereikt kaap van 91.7 miljoen bij jaarwisseling

Op 31 december 2018 klokt Sony's PlayStation 4 af op een nieuwe verkoopsmijlpaal. De vijf jaar oude console ging sinds release maar liefst 91.7 miljoen keer over de toonbank.

Eerder dit jaar vierde Sony het 5-jarige bestaan van de PS4 al in stijl met deze exclusieve transparante console.

Het hallucinante cijfer komt van Sony Interactive Entertainment (SIE), dat laat weten dat de voorbije eindejaarsperiode maar liefst 5.6 miljoen PlayStation 4-consoles wereldwijd verkocht werden. Een snelle rekensom met de 86.1 miljoen verkoopsmijlpaal, die Sony in oktober liet optekenen brengt ons dus bij 91.7 miljoen PS4's die zich onder een televisie genesteld hebben.

De vele verkochte consoles zijn niet de enige mooie cijfers die het Japanse bedrijf laat optekenen. SIE vertelt ons ook dat het aantal PlayStation Network-gebruikers eind november over de grens van 90 miljoen liep.

Het lijken in ieder geval verdiende cijfers voor SIE, gezien de sterke line-up aan games die het bedrijf het voorbije jaar uitgaf. Spider-Man en God of War (niet toevallig onderdeel van menig redactielid zijn/haar GOTY-lijstje) staan voorgoed in onze geheugens gegrift als twee van de beste PlayStation exclusives ooit gemaakt, en met Days Gone, The Last of Us 2 en Kojima's Death Stranding nog in het vooruitzicht, hebben PlayStation-gamers nog heel wat lekkers in het vooruitzicht.

Dat gezegd zijnde, kan 2019 wel eens een stil jaar worden voor het PlayStation-merk. Sony werkt namelijk achter de schermen lustig aan de volgende generatie consoles, wat hen uiteindelijk dreef tot het afzeggen van hun E3-presentatie voor dit jaar. Of ze naar het einde van het jaar willen opbouwen met de aankondiging van die nieuwste console, is nog maar de vraag.

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments