PlayerUnknown's Battlegrounds schopt weer kont als vanouds

Een poosje geleden zag de toekomst er voor PUBG alles behalve rooskleurig uit. De spelersaantallen op Steam zakten naar een dieptepunt, het spel had last van een overvloed aan bugs, de community liet van zich horen (maar werd door de studio zelf niet gehoor) en er was het succes van Fortnite. Maar kijk het tij lijkt te keren...

In januari 2018 scoorde PUBG een nieuw record op Valves Steamplatform met maar liefst 3,2 miljoen spelers die het spel gelijktijdig speelden. In november van dit jaar bereikt het spel dan weer een dieptepunt met maar 895.650 spelers. Dezer dagen echter piekt, piept en flirt PUBG weer rond het miljoen spelers die samen de servers bevolken. Voor de goede orde, we spreken hier enkel over de pc-versie want inmiddels is de game ook officieel verschenen op Xbox One, en draait hij sinds kort ook op PS4.

Mogelijke oorzaken van dit hernieuwde succes? De FIX PUBG-actie waarmee de studio beloofde daadwerkelijk te luisteren naar de fans, het feit dat het Fortnite-publiek steeds jonger wordt waardoor 'oudere' spelers terug kiezen voor het realistische PUBG, het feit dat PUBG nu reeds aan vier mappen zit en de sneeuwmap Vikendi een schot in de roos is voor de fans, dan de populaire en tevens nieuwe Survivor Pass en last but not least het door de spelers fel gesmaakte nieuwe/verbeterde en aangepaste parachutesysteem.

Kortom de moeite dus om de game nog eens op te starten!

 
Releasedatum
12/20/2017, 03/19/2018, 09/04/2018, 12/07/2018
Beschikbaar voor

2 reacties

Maak hem f2p en ik probeer het!

Rating:0

Alle met dit te lezen zalk het nog is beginnen spelen terug. Heb me met deze game al dik vermaakt!
@The Moff als je f2p wil, dan heb je Fortnite.

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments