s
r

PlatinumGames droomt van eigen IP

Iedereen die regelmatig een videogame speelt, heeft weleens van PlatinumGames gehoord. Kan moeilijk anders wanneer je titels als BayonettaMetal Gear Rising: Revengeance en The Wonderful 101 in je portfolio hebt steken. Toch zijn de Japanners niet 100 % gelukkig, want geen enkele van deze IP's is hun eigendom, en dat vinden ze maar niets.

Inaba-san, de Executive Director en Producer bij Platinumgames, liet tijdens een interview optekenen dat hij na tien jaar eindelijk eens een eigen IP wil. Momenteel werken er 200 ontwikkelaars bij de studio, waardoor ze geen grote projecten van uitgevers zoals Nintendo en Microsoft kunnen weigeren, maar als het even kan zouden ze toch graag aan hun eigen ding werken.

PlatinumGames staat erom gekend steeds weer kwaliteit af te leveren, dus indien ze een deel van hun manschappen op een eigen project zouden zetten, moeten ze er wel voor opletten dat hun werk als independent third-party-ontwikkelaar daar niet onder lijdt. Geen makkelijke opdracht, maar waar een wil is, is natuurlijk een weg. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments