Periode van quarantaine zorgt voor recordopkomst van gamers online

ma 23/03/2020
Praga
0 reacties

Het lijkt wel alsof heel wat mensen, en uiteraard zeker de gamers, hun toevlucht zoeken in games en digitale platformen om hun 'opsluiting' wat aangenamer te maken. Of om het contact op te zoeken met hun vrienden of andere gamers.

Het moge duidelijk zijn dat Corona zijn invloed heeft op de gaming community. PSN, Nintendo Switch Online en Xbox Live liggen de laatste dagen regelmatig plat omdat ze de toestroom niet aankunnen, YouTube en Netflix verlagen de grafische kwaliteit van hun platformen om de servers niet te overbelasten, Twitch heeft een pak meer kijkers en ook voor Steam (en pc-gaming dus) zijn het zotte dagen.

Het voorbije weekend heeft Steam een nieuw record gevestigd; meer dan 22 miljoen spelers waren namelijk tegelijkertijd online. Dit slechts zes dagen na hun vorige record van 20 miljoen spelers.

Ook wij zaten trouwens op Steam het voorbije weekend om Hunt: Showdown te knallen. Maar wat speelden de andere gamers dan zoal? 

Valve's acht jaar oude first-person shooter Counter-Strike: Global Offensive bereikte een piek van 1.002.031 spelers de voorbije week, waarmee het voor het eerst de kaap van 1 miljoen spelers tegelijkertijd brak.  Op de tweede plaats staat Valve's MOBA, Dota 2, met een piek van 685.879 spelers, gevolgd door PUBG met 525.462 spelers.